4 Nisan 2012 Çarşamba

KİTAP ÖDÜLLÜ YARIŞMA!!!!

BU RESİMDE GÖRDÜĞÜNÜZ ŞEY NEDİR?

Bu resimdeki "şey" nedir? 
Bilmemeniz doğal. Ancak varsayımda bulunabilirsiniz.
"Bu siteye katılın" butonunu tıklayıp siteye katılın. Aşağıya yorum olarak resimdeki "şey"in ne olduğu hakkındaki düşüncelerinizi kaydedin. Siteye katılıp doğru yanıtı veren ilk okurumuza "1924 Dünya tarihinin İlk Radyo Oyunları" adlı kitabı armağan edeceğiz.
Yarışmamız 5 Nisan günü saat 15.00'te sonuçlanacaktır.

19 yorum:

Kıvanç Nalça dedi ki...

Yarışmaya katılabilmek için siteye de katılmanız gerek...

Adsız dedi ki...

fonograf desem çok mu saçma olur? araştırıp bulucam:) fatmanur ç

ay_ay_ayyy dedi ki...

pedallı dinamo

Adsız dedi ki...

bir saattir araştırıyorum bulamadım yaa. benden önce doğru cevap verildi mi onu da göremiyorum şu anda. yine son bi şans deyip mors alfabesinin kullanıldığı bir çeşit ses kayıt ve sesin iletimini sağlayan cihaz diyorum. eğer yanlışsa da yapcak başka bişey yok. elimden gelen bu:) fatmanur ç

ay_ay_ayyy dedi ki...

google de aradım bi' türlü bulamadım.. güvenilir bi'kaynaktan ulaştım nihayetinde bu bilgiye, umarım doğru bilmişimdir. :)

Adsız dedi ki...

Dinamo, hareket enerjisini elektrik enerjisine dönüştüren elektrik makinasıdır. Dinamonun mili, harici bir kuvvetle döndürüldüğünde dinamo çıkış uçlarına bağlanan elektriksel yüke enerji sağlanır. Dinamonun mili bir elektrik motoru yardımıyla da döndürülebilir. Burada önemli olan, yüklenmeye bağlı olarak motorun devir sayısının düşmemesini sağlamaktır. Devir sayısının düşmesi, dinamo çıkış gerilimini azaltır çünkü. Bunu önlemenin yolu, motor akımını arttırmak ve devir sayısını eski değerine getirmektir. Yani, motorun daha fazla enerji harcaması gerekir. Bu olay, bir bisiklet dinamosu ile daha kolay anlaşılabilir. Pedal ne kadar hızlı çevrilirse, dinamonun ürettiği enerji o kadar fazla olur. Dinamonun çıkışına birkaç tane lamba daha bağlanırsa, aynı parlaklığı sağlayabilmek için pedalları daha fazla güç harcayarak çevirmek gerekir. Aksi takdirde, devir sayısı düşer, yani bisiklet yavaşlar. Hatta, dinamo uçları kısa devre edilecek olursa, pedalları çevirmek çok fazla zorlaşır, belki de hızlanmak mümkün olmaz.

Enerjinin korunumu ilkesine göre, sistem çıkışından sağlanan enerji, giriş enerjisinden büyük olamaz. Dolayısıyla, sistemin verimi her zaman 1'den küçük olur. Kullanılan dişli sistemi ve dinamo sayısı arttırılsa bile bu durum değişmeyecektir. SONUÇ OLARAK BEN BİSİKLET DİNAMOSU DİYORUM :) funda esmer.. F.E..

Adsız dedi ki...

kıyma makinası :)

Adsız dedi ki...

şunu unutmuşum sonuç olarak elektrik üreten pedallı bisiklet dinamosu diyorum :) funda esmer...F.E..

Kıvanç Nalça dedi ki...

Yaratıcı fikirler çok güzel...Sadece atabilirsiniz de:)Devam:)

Adsız dedi ki...

Pedallı Radyo :) Hatice Ekşi

Adsız dedi ki...

Pedal olduğuna göre iki tane bisiklet ile ilgili olsa gerek bisiklete ait bir motor yada ne deniyorsa ....(R.T)

Adsız dedi ki...

peodallı karbüratör...veya kıyma makinesi diyen adsız'a katılıyorum.

Adsız dedi ki...

O ZAMAN ATTIM GİTTİ :) BU ESKİ ÇEVİRMELİ TELEFONLARDAN OLMASIN PEDALI ÇEVİRİRKEN SİNYAL ARAR SANKİ :)PEDALLI TELEFON :) F.E

Adsız dedi ki...

Dans eden objektifli su saati:))hsb

Adsız dedi ki...

radyo oyunlarında bilimum sesleri çıkarmaya yarayan cihaz:P fatmanur ç

Adsız dedi ki...

Pedal Radyo (veya pedal Kablosuz ) bir pedal odaklı jeneratör ile güçlendirilmiştir bir radyodur. Bu tarafından geliştirilen Alfred Traeger sağlamanın bir yolu olarak, 1929 yılında radyo iletişimi uzak ev ve çevresindeki arazi içinde Avustralya outback . [ 1 ] zaman ve hiçbir güç veya mevcut jeneratör gücü vardı pil gerekli gücü çok pahalı olurdu sağlamak. Bu önemli bir Avustralyalı buluşu olarak kabul edilir [ 2 ] .
eveeeeeeeeeet azmin elinden bişey kurtulamazz:))
Fatmanur ç

Adsız dedi ki...

cevap verilmiş:( olsun en azından doğruluğunu kanıtlamış oldum.

Kıvanç Nalça dedi ki...

Yarışmamız sona erdi. Doğru yanıtı ilk olarak paylaşan Hatice Ekşi'yi kutluyoruz.
Bu arada Fatmanur Çolakoğlu da büyük bir gayret gösterdi ve sonunda doğru bilgiye ulaştı...Onu da tebrik ediyoruz.
katılan herkese çok teşekkürler...

Kıvanç Nalça dedi ki...

Hatice Ekşi ve Fatmanur Çolakoğlu bizden 1924 Dünya Tarihinin İlk Radyo Oyunları adlı kitabı kazandılar... Tebrik ediyoruz. İletişim bilgilerini bize facebook üzerinden ulaştırabilirler.